FINRA keurt Grayscale’s Bitcoin Cash en Litecoin aandelen goed voor publieke handel in de US.

De Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) heeft aandelen van Grayscale Investment’s Bitcoin Cash Trust en Litecoin Trust goedgekeurd voor publieke handel op de OTC-markten onder de symbolen BCHG en LTCN.

De toonaangevende digitale vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft van FINRA goedkeuring gekregen voor publieke noteringen voor twee andere cryptocurrency producten. Als gevolg hiervan zijn de aandelen van zowel Grayscale Bitcoin Cash Trust (BCHG) als Grayscale Litecoin Trust (LTCN) de eerste beursgenoteerde effecten in de VS geworden die waarde ontlenen aan Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

FINRA keurt Grayscale’s BCH en LTC Trusts goed.

Volgens de officiële aankondiging van de beheerder van het digitale valutafonds heeft de regelgevende instantie voor de financiële sector (FINRA) de aandelen van de Bitcoin Loophole Cash Trust en Litecoin Trust van het bedrijf goedgekeurd voor de openbare handel. Als gevolg hiervan zullen de twee aandelen beginnen te handelen op OTC (over-the-counter) markten onder de symbolen BCHG en LTCN.

Uit bedrijfsgegevens bleek dat Grayscale Investments na het einde van Q2 2020 (30 juni 2020) 2.725.300 aandelen van de Bitcoin Cash Trust en 509.400 van de Litecoin Trust in bewaring had. Elk aandeel voor de BCH Trust vertegenwoordigde het eigendom van 0,009433 BCH, terwijl elk aandeel van de LTC Trust – 0,09433 LTC.

De Trusts zijn open-end trusts gesponsord door Grayscale en zijn bedoeld om blootstelling aan de koersbewegingen van de onderliggende activa van de Trusts mogelijk te maken door middel van een traditioneel beleggingsinstrument, waarbij de uitdagingen van het direct kopen, opslaan en bewaren van digitale Bitcoin Cash en Litecoin worden vermeden„. – leest de verklaring.

Naast BCH en LTC biedt Grayscale haar institutionele en individuele geaccrediteerde beleggers blootstelling aan andere cryptocurrency activa. Deze omvatten Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Horizen (ZEN), Stellar Lumens (XLM), Ripple (XRP) en Zcash (ZEC).

Best Quarter To Date

De beheerder van het cryptokapitaalfonds deelde onlangs de resultaten van het tweede kwartaal van 2020 mee, wat de meest substantiële driemaandelijkse instroom van meer dan $900 miljoen bleek te zijn. Het indrukwekkende bedrag vertegenwoordigde een stijging van 80% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020.

Hoewel het bedrijf zei dat Bitcoin en Ethereum de populairste cryptocurrency’s bleven voor haar institutionele klanten, trokken ook andere digitale activa veel aandacht. Interessant is dat de vraag naar de Grayscale Bitcoin Cash Trust en de Grayscale Litecoin Trust in het tweede kwartaal van 2020 een serieuze stijging liet zien.

Ondanks een aaneengesloten periode van relatief lage verse instroom naar de twee trusts, bedraagt de totale waarde die in beide wordt geïnvesteerd nu meer dan 20 miljoen dollar. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de BCH Trust de meerderheid vertegenwoordigt met meer dan $15 miljoen.